Info over Meteo Gronsveld

Vanwege grote interesse voor het weer kocht Meteo Gronsveld zijn eerste weerstation in medio 2012. Niet veel later werd de site gelanceerd.

Het eerste weerstation deed dienst tot 2019. In de zomer van dat jaar werd er een nieuw weerstation gekocht. De keus viel op de Davis Vantage Veu VP2 sens met ingebouwd de Meteobride Nano, en werd er een nieuwe meer uitgebreide website gelanceerd.

Functies van de meteobridge:
De meteobridge is wat de naam zegt. Het is een brug tussen de meteogegevens van een weerstation enerzijds en het internet anderzijds.

• De ingelezen weergegevens kunnen zeer eenvoudig worden doorgestuurd naar weerverzamelsites als WOW KNMI, KMI, Wunderground, en vele andere.

Het weerstation van Meteo Gronsveld staat geregistreerd en de weergegevens kan je op de volgende sites zien, bij het KNMI en het KMI (Be) WOW-NL, WOW-BE,

Een nieuw initiatief voor het verzamelen en delen van weergegevens, gemeten door weerstations van particulieren, scholen en bedrijven, en KNMI KMI-waarneemstations. Bekijk in WOW-NL of WOW-BE de actuele waarnemingen, gegevens uit het verleden en vergelijk stations met elkaar.

• Ook kunnen b.v. alarmen woorden gestuurd via SMS of email wanneer bepaalde ingestelde waardes overschreden worden. Dit kan b.v. door telers gebruikt worden bij dreigende nachtvorst in het voorjaar. Of weerenthousiasten die gealarmeerd willen worden wanneer er hoogste of laagste waarnemingen dreigen te sneuvelen.

• Voor meer professionele toepassingen kan de weerdata ook rechtstreeks in de database van een bedrijf opgeslagen worden voor latere analyse.

Meteo Gronsveld stelt iedere dag een eigen weerverwachting samen deze wordt 3x daags bijgewerkt, als er extreem weer dreigt wordt deze tussen door nog eens bij gewerkt, bijv onweer storm of gladheid.

De statistieken waar onder temperatuur regenhoeveelheden en wind, en alle andere gegevens op de website worden elke 30 seconden automatisch vernieuwd. Het weerstation houd iedere dag de hoogste temperatuur vast en de laagste temperatuur van de nacht, ook wordt de hoogste windvlaag vastgehouden net als de hoeveelheid regen van de dag, dit kunt u in elk daarvoor aangegeven vakje terug zien. De meting lopen altijd van 0.00 uur tot 0.00 uur. De windmast van Meteo Gronsveld is 16 meter hoog dit in verband met bomen.

Het weerstation zelf verzameld gegevens door verbinding met meerdere weersatellieten, en genereert elke dag een eigen weerbericht. Dit vind je rechts boven aan de website.

De door het weerstation gemeten waarden zijn niet gemeten volgens de voorwaarden van het KNMI, dit moet dan ook worden gezien als een indicatie van de temperatuur en andere waarden die te zien zijn op de website van Meteo Gronsveld.

De weersverwachting wordt samengeteld op basis van computer prognoses, en van Europese weermodellen zoals, ECMWF, ASPREGE, HARMONIE, ICON, AROME en GFC en diverse anderen, verder door enkele buienrader en satellietbeelden waaronder Weerslag.

Contact; info@meteogronsveld.nl